De diversiteit in truien

Ralph Lauren polo

Truien zijn kledingstukken die meestal een handgebreide of gehaakte uitstraling hebben aan hun materialen. Ze hebben meestal lange mouwen en bedekken het bovenlichaam. Een moderne trui ralph lauren is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, wat hem zeer veelzijdig maakt. Hoewel truien het meest bekend staan ​​als kleding tegen de kou, omdat ze geweldig zijn om over shirts te dragen, zijn ze ook verkrijgbaar in mouwloze ontwerpen die ‘sweatervesten’ worden genoemd. Hun populariteit is het afgelopen decennium enorm gegroeid en werd zelfs een hoofdbestanddeel van seizoenen, zoals de kersttijd, waar het dragen van een “lelijke trui” een soort traditie werd.

Trui stijlen

Veel ontwerpen vallen onder de mantel van een trui. Een voorbeeld is hoe een trui ralph lauren verschillende ontwerpen kan hebben voor de halslijn van een trui. Het kan een coltrui, een V-hals of een ronde hals zijn. Het kan ook verschillende ontwerpbenaderingen hebben voor de mouwen en zoom lijn. Vesten vallen ook onder de mantel van de trui, maar het belangrijkste verschil is dat vesten helemaal vooraan knopen hebben. De materialen die worden gebruikt om truien te maken, zijn ook uitgebreid van de traditionele wol. Tegenwoordig kunnen ze ook gemaakt worden van katoen, synthetische vezels of een combinatie van deze materialen.

Verschillende namen

Het woord sweater generaliseert veel verschillende ontwerpen die een sweater kan hebben. Hoewel de meeste talen deze variaties op truien geen andere namen geven, heeft het Engels verschillende woorden voor verschillende trui ontwerpen. Deze woorden kunnen ook verschillen, afhankelijk van of het Amerikaans-Engels of Brits-Engels is. Het meest opvallende is het gebruik van het woord “Jumper”, omdat het in het Brits-Engels wordt gebruikt voor verschillende stijlen truien, terwijl het in het Amerikaans-Engels alleen wordt gebruikt voor één specifiek type kleding dat soms niet eens als een trui kan worden beschouwd. Dit gebeurt ook met andere kledingstukken, zoals met vesten, wat verwarrend kan zijn.