Ga voor een matras van 70×190 voor de kinderkamer

matras 70x190

Gaat jouw kleine voor het eerst over van een wieg of ledikant op een echt kinderbed voor grotere kinderen? Dat is een prachtige mijlpaal in het leven van jou en je kleine. Wat je ook doet: kies voor een matras van 70×190 als je gedoe wil voorkomen in de toekomst. Waarom? Dat lees je hier.

De juiste breedte

Allereerst is 70 centimeter een prima breedte voor een kinderbed. Sterker nog: veel groter wordt al snel echt een beetje te groot. Je kind is weliswaar in de groei maar in de breedte worden kinderen heus niet veel groter dan dat. Een bed vat 70 centimeter breed is, past bovendien in allerlei kamers. Ook wanneer de kamer wat kleiner is dan krijg je dit bed er nog wel in. Het is goed om daar rekening mee te houden, zeker wanneer je verwacht in de toekomst nog wel eens te gaan verhuizen. Je weet natuurlijk niet hoe de kinderkamer er daar uit gaat zien en of je grote bed er wel past.

matras 70x190

De lengte

Een bed van 190 centimeter lang lijkt wellicht een beetje overdreven voor een kind. Maar het tegendeel is waar. Kinderen groeien namelijk in de lengte wel ontzettend snel. Dat zorgt ervoor dat je kind zo’n klein bed al snel niet meer past. Met name jongens gaan aan het begin van de puberteit een gigantische groeispurt tegemoet. Hoe fijn is het als je dan al de juiste bedden in huis hebt?