Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een fishfinder?

fishfinder

Vissen is een leuke en zeer toegankelijke hobby. Je kan het bijna overal in Nederland doen en bepaalt zelf op welke vis je wilt vissen. Groot, klein? Je hebt natuurlijk wel de juiste spullen en apparatuur nodig om kans te maken op een goeie vangst. Veel mensen vinden het een beetje overbodig maar de meesten lijken het toch wel handig te vinden. Het gaat hier natuurlijk over de fishfinder!

Wat is een het

De naam zegt het al. Een fishfinder vindt vissen voor je! Nee, het werkt niet als een speurhond die met zijn neus over de bodem van het water gaat. Het is heel simpel, er wordt een kleine sensor geplaatst aan de onderkant van de boot. In de boot waarin je ziet is een niet al te groot scherm geïnstalleerd waarop de vissen te zien zijn. Er zitten allerlei instellingen in het systeem. Wat voor instellingen dit zijn verschilt natuurlijk per apparaat. Maar op allen zitten wel de standaard instellingen. Bijvoorbeeld dat het apparaat een geluidje maakt als er een vis te zien is, dat je je kan zien of de vis groot of klein is, wat de watertemperatuur is, en vooral, hoe diep het is.

fishfinder

De aanschaf

Bij de aanschaf moet je vooral letten op de afstaand waarop hij scant. Daarnaast is het ook handig om te weten of je garantie hebt. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de verschillende opties of instellingen. Weet je welke vis je wil vangen en waar je wil gaan vissen? Hier moet je allemaal rekening mee houden. Vis je voor de hobby of wil je echt gaan sport/wedstrijdvissen? Dan zal je ook zeker rekening moeten houden met de prijs van zo’n apparaat, die kunnen enorm verschillen.

Aan het eind van dit verhaal hoop je blij te zijn met je aankoop en op een goede vangst!

Meer verhalen