Gebruik maken van Google Shopping advertenties

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij bedrijven hun affiliates belonen als er verkopen komen die door de affiliate zijn geregeld. Zo heb je bijvoorbeeld bedrijven die reclame maken voor producten die niet van hun zijn, maar er wel een aandeel krijgen als het product is gekocht via de site van de affiliate. Door affiliate marketing kan je bijvoorbeeld hoger komen te staan in de Google Shopping, als jouw product kwalitatief en prijstechnisch goed in verhouding is. Een affiliate bedrijf starten is eigenlijk erg gemakkelijk. Je moet goed online kunnen adverteren en weten welke producten er goed verkopen. De grootste kosten die je gaat hebben zijn de kosten van het adverteren. Zonder deze advertenties is het bijna niet mogelijk om verkopen te krijgen.

Social media marketing

Dit is misschien wel één van de meest gebruikten vormen van online marketing. De reden dat social media marketing erg effectief is komt doordat bijna iedereen die een smartphone heeft een social media account heeft. Het is dus erg gemakkelijk om via social media klanten te krijgen, omdat je vaak bij het maken van je advertenties doelgroepen specifiek kan targetten, om alleen die doelgroep jouw advertenties te laten zien. Zo kan je de meeste verkopen maken en blijven je kosten relatief laag. Hoe vaker jouw product gekocht wordt, des te hoger jouw product komt in de Google Shopping. Mensen kijken vaak niet verder dat één pagina van dezelfde producten, omdat de producten die op de eerste pagina staan vaak kwalitatief erg goed zijn en de bedrijven erg betrouwbaar zijn als het gaat om klantenservice en bezorgen.

De beste marketing voor jouw bedrijf

De beste manier van online marketing voor jouw bedrijf hangt erg af van het soort dienst/product die jij levert. Bij het ene bedrijf kan bijvoorbeeld E-mail marketing erg goed werken, terwijl bij het andere bedrijf social media marketing weer beter werkt. Om erachter te komen welke soort marketing het beste werkt voor jouw bedrijf is het handig om advies te vragen aan een gespecialiseerd bedrijf in online marketing.