Melkslangen kopen? Hier vind je alle informatie!

Ben jij benieuwd naar wat jij allemaal nog meer kan optimaliseren aan jouw melkmachines? Bij dit artikel ben jij dan aan het juiste adres want ik zal hier onder meer uit gaan leggen over melkslangen. Nee niet de reptielen die rond kruipen in exotische oorden maar de slangen die zo belangrijk zijn voor het succesvol melken van jouw koeien. Lees snel verder om meer te weten komen over deze onderdelen en waar je ze het beste kunt halen.

Functie van melkslangen

Deze slangen zijn zeer belangrijke onderdelen van alle melkmachines. Elke liter melk die gemolken wordt stroomt door deze melkslangen, zonder goede slangen gaat er kostbare melk en dus omzet verloren voor jouw bedrijf. De melkslangen dienen van hoge kwaliteit te zijn en goed onderhouden te worden om zoveel en zo lang mogelijk melk te vervoeren. Er komt meer kijken bij het onderhouden van deze slangen dan alleen checken op scheurtjes of vuil, de juiste dikte en materiaal zijn ook van groot belang. Rubber en siliconen hebben de voorkeur als materialen voor melkslangen. Dit type slangen hebben een dikke wand waardoor scheurtjes minder vaak voor komen en ook gemakkelijk schoon gemaakt kunnen worden/ langer schoon blijven.

Waar koop ik goede melkslangen dan?

Nu vraag jij je vast af waar je deze melkslangen het beste kan kopen? Mijn antwoord hier op is Care4Cows, dit bedrijf is gespecialiseerd in alles omtrent koeien en de voeding van deze beestjes. Het specialisme en de service die ze bij dit bedrijf bieden zijn erg fijn en je zal gegarandeerd goed geholpen worden!